2008. augusztus 18., hétfő

Nyári minialbum

Az augusztus 9-i scrap.hu találkozó közös projektje egy nyári minialbum készítése volt. A papírok és a címkék a 3bugs in a rug Summer kollekciójából származnak. Mellé kaptunk már pár kör mintájú szilikonbélyegzőt, szépséges szalagokat, és Juca jóvoltából egy szuper címkéket tartalmazó szókonfettit. Ja, meg persze az albumot.
Természetesen a helyszínen nem volt idő a teljes album elkészítésére, így nagyrészt másnap, otthon készítettem el az oldalakat. Soknál használtam a most nagyon divatos fólia technikát, a StazOn bélyegzőpárnákat, ami minden felületre fog, meg persze az elmaradhatatlan tintázást.
Az albumba a szalagokból lapozást könnyítő fülecskéket készítettem.
A külső borítóról sajnos elkevertem a képet, amint előkerül, azt is feltöltöm. Az album témája a horvátországi nyaralások, mivel nekünk ez a szívünk csücske még mindig, hiába jártunk már sok más helyen is Európában.

Szóval:
ennél az oldalnál Ali Edwards ötlete alapján, csak épp magyarosítva az ő munkáját, egy teljes oldalas "overlayt" tettem a fotó fölé.

itt végre használhattam a karácsonyra kapott KI Memories Lace cardstockomat is, ami gyönyörű csipkézett hatást ad a papírnak. Engem a hullámokra emlékeztet. A jobb oldalon pedig a Magna Hobbynál kapható bársonyos varázstranszfer matricával díszítettem. Annyira bejött, hogy vettem magamnak még egy teljes ívet itthonra is.


itt a jobb oldali címkét egy Designer Digitals freebie magyarosításával készítettem. ;)

újabb Ali féle overlay és tobzódás a közben megérkezett új bélyegzőimmel és tintáimmal.
itt a címkéről még hiányzik a szöveg, amint be tudom fogni apumat egy kis segítségre, helyére kerül az is.

Sajnos élőben sokkal jobban néz ki és sokkal érdekesebb is a fóliák miatt. A lapozgatós, tapogatós érzést egy monitor sem képes visszaadni.

2008. augusztus 15., péntek

Bélyegző készlet

Újabb klassz beszerzési lehetőségre hívnám fel a figyelmét mindenkinek, aki szeret nem kifejezetten scrapbookhoz készült, de mégis remekül használható anyagokra vadászni. :)
A Lidl-ben augusztus 21-től kapható lesz egy ezresért gyerek bélyegzőkészlet, benne 26 betűvel és 10 számmal (ez a legjobb rész!) meg 40 állatfigurával, plusz kellékekkel. Itt a kép is, szerintem jó lehet. ;)

2008. augusztus 8., péntek

Achtung! Achtung!

A megszkreppesített IKEA pohárról szóló bejegyzés után többen is kerestétek, sajnos sikertelenül az említett tárgyat az IKEA áruházakban.
Jó hír, hogy a héten 990 forintért láttam hasonlót a KIKA-ban! A pénztáraknál a mindenféle mütyürös kosarakban található. Bár kissé hullámosabb, "formatervezettebb" a külseje, a célnak tökéletesen megfelel, mert duplafalú és papírozható. Úgyhogy Ez aztán KIKA! ;)


2008. augusztus 5., kedd

Képeslapok Mesi pályázatára

Nem vagyok egy nagy képeslapkészítő ember, ezt régóta tudom. De azért néha elkap a kísértés. Most például Mesi pályázata. Egyrészt elirigyeltem tőle a csodaszép névnapos képeslapot, amit Hanának készített, másrészt a nyeremény egy olyan csoda betűalbum, amit már rég szeretnék én is elkészíteni (szintén Mesi útmutatása alapján), de eddig még nem sikerült összeszedni magam. Szóval remélem, Mizo és a szerencse mellém állnak. ;)

Az első lapon még erősen látszik Mesi művének hatása... pedig nem is szándékos, csak utólag vettem észre. A nagy mintás papír szélét öregítettem, tépegettem, a kisebbik egy öreg, antikváriumban százasért megkaparintott, sárga könyv egy lapja, azon pedig fólia, bélyegzett pillangóval és szitakötővel. :)


Annyira belejöttem, hogy egynél meg sem álltam, készítettem még egy, Szilvisebb, mókásabb darabot is. Ezen Love Elsie bélyegzőket, ATB karton díszt és Junkitz papírt használtam. A fóliára bélyegzett szívet körbefestettem fémes hatású piros akrillal... biztos, ami biztos. :)

Sajnos a fotók nem adják vissza jól a színeket, egész nap borús idő van, így vakuval kellett fotóznom. :(