2007. november 3., szombat

Gyurmagombok

Adrienne Looman etsy shopjában találkoztam először a gyurmagombokkal. Bolondos, gyermeki szín- és formaviláguk egyből megtetszett, így még azon a héten elkészítettem saját sorozatomat belőlük, igaz csak piros-narancs kombinációban.
A hétvégén újabb adag született, több, élénk színben:A gombok elkészítéséhez sütőben kiégethető gyurmára lesz szükségünk. Itthon főleg a Fimo gyurmák elterjedtek, ebből is a 'Soft'-ot érdemes keresni, a 'Classic' túl kemény, melegítés, gyúrogatás után is nehezen formálható. A 'Fimo Soft' gyurma előnye még, hogy színei keverhetők, így néhány alapszín megvásárlásával is széles színskálát teremthetünk magunknak. Érdemes először a világosabb színekkel kezdeni, mert az erősebb árnyalatok megfogják a kezünket, és a többi gyurmát is.
Ha pl. feketét, vagy pirosat használunk, sűrűn mossunk kezet munka közben!
Gyúrjunk apró gömböket és mutatóujjunkkal nyomjuk szét korong alakúra őket. Rétegezzük a korongokat, majd vastag tűvel, vagy fogpiszkálóval szúrjunk rá gomlyukakat. A kis kráterek készítéséhez egészen apró golyókat helyezzünk a gombra, majd határozott mozdulattal szúrjuk át a közepét, esetleg finoman forgassuk meg benne a tűt.
A formák és színek kavalkádjának csak a fantáziánk szabhat határt. Azt hiszem, ezt a gombkészítést a nagyobb gyerekek is élvezik, így őket is bevonhatjuk a scrapbook-kiegészítők gyártásába ;)

Fontos, hogy ezek a gombok csak díszként szolgálnak, a nagyobb igénybevételt nem bírják!

Nincsenek megjegyzések: