2008. július 18., péntek

Igen, mi is megőrültünk


Hát izé... az úgy kezdődött, hogy hogy is? Aki szkreppel az ugye rengeteg külföldi galériát néz. Aki pedig az elmúlt egy évben rengeteg külföldi galériát megnézett, egész biztosan szembesült a nyugaton tomboló Crocs őrülettel.
Ahogy mindenki, először én is elborzadva néztem ezeket a nagy, bumfordi klumpaszerű, élénk színű képződményeket. Aztán ahogy telt, múlt az idő, lassan megbarátkoztam a látvánnyal. Sőt, talán meg is szerettem. Ami azonban mély nyomot hagyott az az oldalak melletti kommentárban emlegetett kényelmesség. Hogy ilyet még nem éreztek korábban...

Nos, azt is tudni kell, hogy anyukámnak kezdődő gerinc sérve van az orvosok szerint. Ez azt jelenti, hogy megműteni még nem tudják, de segíteni rajta meg már nem tudnak. Így lassan egy éve elég kemény derékfájással kellett nap, mint nap együtt élnie és megbirkóznia. Valami hirtelen ötlettől vezérelve tanácsoltam neki, hogy próbálja már meg ezt a Crocsot, hátha tényleg annyira jó, hogy még neki is segítene. Na meg idén már itthon is kapható volt a flip-flop változat. Úgyhogy pár hét rábeszélés után vett egyet. Mármint a lábujjasat, mégiscsak normálisabban néz ki jelszóval.
És mit ad Isten, a papucs remekül bevált! Két hónapja semmi derékfájás. Még a legdurvább talpalós napok után sem. Dehát mégis olyan ciki egy katonai khaki színű műanyag papucsban munkába, bankba, ügyintézésre járni. Így jött a level 2. Rendeljünk Amerikából!
Hiszen ott már olyan magasra hágott a Crocs őrület, hogy mindenféle változat kapható a balettcipőtől a magassarkúig. Szóval nem magyarázkodom tovább, rendeltünk egy klassz, fekete-fehér vászon felsőrészű darabot anyumnak, egy tündéri fehér-zöld papucsot nekem, és ha már lúd, legyen kövér, végül egy randa sárga klumpát is (szintén anyának).
Ami a legjobb, a három együtt postaköltséggel is olcsóbb volt, mint itthon a boltban két darab.
Ezzel már négytagúra bővült a Crocs család. És úgy érzem, nem állunk meg itt, ugyanis azóta apum és Palim is kedvet kapott hozzá, Lillus is gondolkozik rajta, én pedig már ki is választottam a kis Mary Jane fazonú klumpámat. Ja és Orsit se hagyjuk kis a sorból. ;)

Végszó, csak hogy legyen tanulság is: állati jó ez a papucs. Mintha valami légpárnás jármű lennél, úgy suhansz a föld felett. Mióta megkaptam, csak esőben került le a lábamról, de ezek után minden más olyan, mintha mezítláb járnék. Komolyan. Úgyhogy félre az előítéletekkel és ellenszenvekkel, Crocsot mindenkinek! :D

7 megjegyzés:

krisssz írta...

és én iyet nem is láttam! Tök jó, megyek, tanulmányozom az oldalt:)

Linsey írta...

Nem semmit! Ormótlan klumpa formájút próbáltam anno Angliában, de hogy már mindenféle divatcipő is készül belőlük, azt nem gondoltam volna!:)Klasszak!

krisssz írta...

Már az egész család ilyet akar:) Most fogom elküldeni a megrendelést. Köszi a jó ötletet:)
És fogadd tőlem sok szeretettel az Alkotó Blogoló vándordíjat!
Részletek a blogomban.

Marcsi írta...

Ezek tényleg nagyon jól néznek ki :)
Bumfordiból én zöldet láttam focilabda-mintával Németországban az EB idején...

{Hana} írta...

Hűha :-)) Na, ezt megmutatum Anyukámnak!! :D

Tina írta...

Ehhe, most nyaralás alatt én is szemeztem vele, csak vagy méret vagy szín nem volt az adott boltokban... Már fillérekért adják és tényleg pihekönnyű, isteni viselet, nagy "műanyagellenes" létemre is beleszerettem!:-)

krisssz írta...

Hogy tudtál regisztrálni az oldalon? Nekem nem sikerül, csak Amerika és Kanada van, és nem is fogadja el:(