2008. július 21., hétfő

Inspired by Amelie

Egy újabb oldal az Inspired by Amelie blog kihívására. Tépett képet és valami pirosat kellett felhasználni. Megint Lilla... nem tudom, miért ő jut mindig eszembe ezekről a kihívásokról. (Na jó, tudom, mert ő is egy Amelie.)


Sok olyan kelléket használhattam fel végre, ami már rég a cuccaim közt lapul, csak sokáig vártam a megfelelő témára. Na meg vannak köztük friss szerzemények is, amik épp azért kerültek bele, mert már égtem a vágytól, hogy játszak kicsit velük.
A képek mögé PS-ben BasicGrey papírt tettünk háttérnek a konyhaajtó helyett. ;) A kis kék kamera egy Love, Elsie papír közepéből lett kivágva művészkéssel, a natúr karton betűket folyékony tintapárnával színeztem. A KI Memories 'Lace cardstock'-ot szintén elvágtam a számok végénél. A fotóra fekete mindenre fogó StazOn tintával bélyegeztem Elsie-s motívumokat, a komment kártya pedig egy 7Gypsies lap, kicsit megöregítve, lila krétával kiemelve, és ATB Taggerrel rögzítve. ja a bal szélső sárga részre pedig Tescos hálón át folyékony krétával színeztem a pöttyöket. huhhhh, asszem ennyi lenne.

Felhasznált anyagok: Basic Grey - Obscure papírok, Love, Elsie bélyegzők és doodle fényképező, KI Memories Lace cardstock, ATB matrica, tagger és hímzet címke, 7gypsies komment kártya, AC Thickers betűk, Colorbox Cat's Eye folyékony kréta

Alkotó blogoló

Az a megtiszteltetés ért, hogy Krissz nekem adta tovább a magyar Alkotó Blogoló díjat, amit Zsuzsi alapított. Köszönöm nekik!
Nagyon sok szép és új oldalt találtam én is ezen díj és persze az eddigi díjazottak révén, külön érdekes volt pl. a varrós oldalakat nézegetni, amivel én egyelőre csak gondolatban foglalkozom. :)

A feltételek igen egyszerűek. Aki díjazott, az maga is díjazóvá válik, és továbbadja 2 bloggertársának.
1. Kiválaszt 2 olyan blogolót, aki neki kedves, akinek az alkotásait sokra tartja
2. Meg is indokolja, hogy miért éppen őket díjazza
3. Majd hagy az illető oldalán egy üzenetet, amiben felhívja a figyelmét rá :)

Bármelyik magyar blog díjazott lehet, ahol alkotó tevékenységről tesz tanúbizonyságot annak írója. Lehet az bármilyen kézimunka, scrapbook, kreatív gasztroblog, ez csak a díj átadóján múlik.

Sajnos a választás nem egyszerű, sőt! Csak abban reménykedem, hogy akinek a két fős limit miatt nem adhattam tovább a díjat, az hamarosan megkapja másoktól. :)
Szóval ki lett végül az a kettő, aki szintén alkotó blogolóvá válhat?

1. Juca, aki párhuzamosan többféle kreatív, alkotó tevékenységet is űz, magas színvonalon, ráadásul három gyerkőc mellett. Le a kalappal! Üvegfest, varr, szkreppel, képeslapokat gyárt, szépeket (és biztos finomakat is) süt és még ki tudja mi mindennel foglalkozik. ;) Ráadásul nagy öröm és kellemes élmény vele együtt dolgozni a scrap.hu szerkesztésében.

2. Tina, aki a digitális scrapbook mellett nagy örömömre hagyományos oldalakat is szép számmal alkot. Egyszerű, de kifinomult stílusával, gyönyörű fotóival mindig levesz a lábamról. És akkor még a dobozkáit, ajándék táskáját nem is említettem. Külön poén, hogy először véletlenül találkoztunk egy külföldi scrapbook oldalon. :)

2008. július 18., péntek

Igen, mi is megőrültünk


Hát izé... az úgy kezdődött, hogy hogy is? Aki szkreppel az ugye rengeteg külföldi galériát néz. Aki pedig az elmúlt egy évben rengeteg külföldi galériát megnézett, egész biztosan szembesült a nyugaton tomboló Crocs őrülettel.
Ahogy mindenki, először én is elborzadva néztem ezeket a nagy, bumfordi klumpaszerű, élénk színű képződményeket. Aztán ahogy telt, múlt az idő, lassan megbarátkoztam a látvánnyal. Sőt, talán meg is szerettem. Ami azonban mély nyomot hagyott az az oldalak melletti kommentárban emlegetett kényelmesség. Hogy ilyet még nem éreztek korábban...

Nos, azt is tudni kell, hogy anyukámnak kezdődő gerinc sérve van az orvosok szerint. Ez azt jelenti, hogy megműteni még nem tudják, de segíteni rajta meg már nem tudnak. Így lassan egy éve elég kemény derékfájással kellett nap, mint nap együtt élnie és megbirkóznia. Valami hirtelen ötlettől vezérelve tanácsoltam neki, hogy próbálja már meg ezt a Crocsot, hátha tényleg annyira jó, hogy még neki is segítene. Na meg idén már itthon is kapható volt a flip-flop változat. Úgyhogy pár hét rábeszélés után vett egyet. Mármint a lábujjasat, mégiscsak normálisabban néz ki jelszóval.
És mit ad Isten, a papucs remekül bevált! Két hónapja semmi derékfájás. Még a legdurvább talpalós napok után sem. Dehát mégis olyan ciki egy katonai khaki színű műanyag papucsban munkába, bankba, ügyintézésre járni. Így jött a level 2. Rendeljünk Amerikából!
Hiszen ott már olyan magasra hágott a Crocs őrület, hogy mindenféle változat kapható a balettcipőtől a magassarkúig. Szóval nem magyarázkodom tovább, rendeltünk egy klassz, fekete-fehér vászon felsőrészű darabot anyumnak, egy tündéri fehér-zöld papucsot nekem, és ha már lúd, legyen kövér, végül egy randa sárga klumpát is (szintén anyának).
Ami a legjobb, a három együtt postaköltséggel is olcsóbb volt, mint itthon a boltban két darab.
Ezzel már négytagúra bővült a Crocs család. És úgy érzem, nem állunk meg itt, ugyanis azóta apum és Palim is kedvet kapott hozzá, Lillus is gondolkozik rajta, én pedig már ki is választottam a kis Mary Jane fazonú klumpámat. Ja és Orsit se hagyjuk kis a sorból. ;)

Végszó, csak hogy legyen tanulság is: állati jó ez a papucs. Mintha valami légpárnás jármű lennél, úgy suhansz a föld felett. Mióta megkaptam, csak esőben került le a lábamról, de ezek után minden más olyan, mintha mezítláb járnék. Komolyan. Úgyhogy félre az előítéletekkel és ellenszenvekkel, Crocsot mindenkinek! :D

Üveggolyó

Jucától (Szunyótól) kaptam egy üveggolyót. A játék lényege, hogy az abc-betűihez kössünk egy-egy asszociációt, ami eszünkbe jut és dobjuk tovább 3 másik blogtársnak.
Tehát:

a-
á-
b-
c-
cs-
d-
e-
é-
f-
g-
gy-
h-
i-
í-
j-
k-
l-
m-
n-
ny-
o-
ananász
állatok
boldogság
cica
család
dinnye
Evetke
élet
fény
gép
gyurma
ház
inga
írás
játék
kenu
láb
mókus
nevetés
nyugat
olasz
ó- óda
ö- összes
ő- ősz
p- papucs
q- passz
r- régészet
s- S.O.S
sz- szél
t- tudat
ty- ty
u- utazás
ú- út
ü- üveggolyó (vajon miért?)
ű- űrhajó
v- vándor
w- wow
x- :-x
y- yuppie
z- zizi
zs- zsongás





















Hmmm... kíváncsi lennék, mit hozna ki ebből egy pszichomókus. Én semmi összefüggést nem látok köztük.
Akiknek pedig megy tovább a golyó: Hana, Mesi és Linsey.

2008. július 16., szerda

2008. július 15., kedd

Eger

Múlt hétvégén 'Girls Only' bulit tartottunk a lányokkal. Igaz, nem tudott mindenki eljönni, de azért Orsival, Mónival és persze Lilivel négyesben is nagyon jól éreztük magunkat.
Pénteken naplemente magasságában bementünk Egerbe kirándulni kicsit. Jó volt turista szemmel is megfigyelni a várost és persze ez egyúttal remek alkalom volt egy kis fotós gyakorlásra.
Íme néhány kép, egy kis Photoshopos játék után.




Lazítós fotók hamarosan... ;)

2008. július 6., vasárnap

Itt a nyár... kell egy új bikini

Minden nyarat így indítok, mégis ritkán találok olyan bikinit, ami tetszene. Nem szeretem az átlagos darabokat, az egyszínűeket, a nagyon mintásokat, a harsány színűeket, a horgoltakat, meg a többit. Valami speckó kellene... azt hiszem, ezért nem vettem öt éve olyan bikinit, amit igazán szeretnék. De most eljött az idő. A Calzedonia Have fun kollekciójában igazán fiatalos, egyedi bikinik vannak... szerintem.

Katalógus alapján a nagy kedvenc ez a darab volt:











Bal oldalon szemből, jobb oldalon hátulról, ugyanaz a bikini. Most mit mondjak? Csupa mókás firka (scrapbook szakszóval doodle), muffinok, koponyák, smileyk... plusz egy kalózos halálfej a fenekén. 100% Love, Elsie. Nagyon tetszett. Volna. Csakhogy felvéve már elég unalmasan mutatott a csupa fekete-fehér, ráadásul a felsőrésze szivacsos, amit nem szeretek. Így ő kiesett.

Helyette ezt vettem meg:
Igaz, a Disco Chic felirattal annyira nem tudok azonosulni, de állati jó a színe (szerintem), plusz belezúgtam abba a kis lemezbe a közepén. (Bár azt hiszem, a világ legnagyobb baromsága fekete fém díszt tenni egy bikinire... öt perc napozás után szétégeti a bőröd. :D)

Szóval mostmár jöhetnek a csajok jövő hétvégén! Lesz miben parádézni a fotókon. ;) Aztán vár egy Tisza-túra, egy horvát nyaralás és persze az Aquapark Mogyoródon. Éljen a nyár!

És ha már nyári élmények, akkor két totál nyári oldal az új scrap.hu-s készletből:

Egyik nap Palitól kaptam egy e-mailt, benne ezzel a fotóval és két szóval: scrapbook fotó. Gondoltam, hagy örüljön, készítettem neki egy oldalt belőle. :)
A kép egy hétköznap este készült, mikor kimentek munka után strandröpizni a kollégákkal a Dec***lon parkolójába.
A teljes alapkartont Fiskars sablonnal száraz-domborítottam. Görcsöt kapott a kezem a végére, az tuti. Az elrendezés pedig Becky Fleck vázlata alapján készült.

Felhasznált anyagok: Csobbanás készlet, Maya Road komment bélyegző, Fiskars domborító, folyékony kréta


És egy másik oldal, ugyanabból a készletből. Ez a kép 2004-ben készült Rovinjban Lilláról és rólam. Itt a bélyeg utánzatú papírszéllel játszottam egy órát Juca sablonja alapján.
A komment keretét Elsie bélyegzővel nyomtam fóliára kék akrilfestékkel. A betűket már csak rá kellett kaparni. A zöld kartonra pedig szintén Elsie virágbélyegzőit használtam.

Felhasznált anyagok: Csobbanás készlet, Love, Elsie bélyegzők, ATM matricák és karton dísz.

2008. július 1., kedd

Az a bizonyos

Szóval az úgy volt, hogy a 20. szülinapomra nagy bulit rendeztünk a lányokkal. Pécsett ünnepeltünk az István pincében (azt hiszem, hmm) és nagyon sokan eljöttek. Olyanok is, akikre nem is számítottam volna. :) Ott voltak jópáran a gólyáim közül, eljöttek Tamásék az egész bandával, sőt még a jogászok is! Nagyon jó buli volt, komolyan. Talán csak az volt a rossz, hogy Pali nem tudott ott lenni, mert még Amerikában volt. De már csak hat nap volt hátra, vágtam a centit. ;)
Bár így utólag nem emlékszem, hogy hiányoltam voltam, de biztos úgy volt.

Szóval az ajándék volt a legjobb az egészben. A lányok készítettek nekem egy könyvecskét, amibe minden barátom bekerült. A csajok 4-4 oldalt kaptak fejenként, a többiek 2-2-t. Persze volt mindenkiről fotó és mellé kedves személyes üzenetek. Hát mind mondjak, könnyekig meghatódtam. Gyakorlatilag ez volt életem első scrapbookja, bár még nem is tudtam, hogy ez annak számít és ráadásul nem is én adtam, hanem kaptam!
Még egyszer köszönöm nektek!

A lapozgatás örömét örökíti meg ez az oldal. Ahogy a fotón is látszik, én már sírok, de azért Móni is meg van hatva rendesen.

Felhasznált anyagok: Doodlebug Lime papírok és szalag, Bazzill karton, Love, Elsie bélyegzők és AC Thickers betűk

És akkor ahogy ígértem, pár oldal a könyvecskéből. Talán csak magamnak... emlékbe.