2008. december 13., szombat

December napról napra

Én is elkezdtem ám az Ali Edwards féle December Daily albumot, még december első hetében. De csak most sikerült magam úgy utolérni, hogy egy nap sem hiányzik. Ennek örömére feltöltöm végre őket a blogomra is. :)

Az album alapját és a borító ötletét is Eve Johnsontól vettem. Igyekszem kipróbálni a lazább, szabadabb, nem olyan kiszámított, átgondolt stílust is, ami többek között rá is jellemző. Hát lássuk:


December elsején megnéztük az új Nemzetiben a SÖR-t (Shakespeare Összes Röviden). Hát mit mondjak, igen egyedi, meghökkentő, fárasztó, de mégis élvezetes színházi élménnyel lettünk gazdagabbak. Kb. úgy kell elképzelni, mintha egy Monty Python filmben ülnénk két órát. Uhhhh.

Másodikán úgy dönöttünk, hogy visszatesszük Hawkyt a többiek közé a karanténból. Nem tűnt betegnek és reméltük, hogy nem fogják már bántani. Az első két nap sajnos elég sokat kergették, szerda este meg is ijedtem, hogy megették a többiek, de szerencsére előkerült. Mostmár jobban van, magához képest pedig határozottan aktív.
Harmadikán korizni voltam a Népligetben. Attól eltekintve, hogy estem egy nagyot, amitől napokig sajgott a tenyerem és a fenekem, teljesen jó volt. Főleg a melegszendvics és a forraltbor.

Negyedikén, ötödikén semmi érdekes nem történt, így ezek az oldalak a karácsonyi dekorációról, a tervezett terítékről szólnak. A bal oldali karácsonyfát anya csinálta nekünk a Praktika egyik cikke alapján.

Szombaton (egy nappal előre hozva) megünnepeltük apa 50. szülinapját. Nagyon jól sikerült a meglepetés buli (nem tudott semmiről!), volt meghatódás, jó hangulat, vicces torta. Mi kell még? :)

Hetedike vasárnapra esett, egyszerűen készítettem egy fotót az adventi koszorúnkról (szintén Praktika ötlet, szintén anya kivitelezte)

Hétfőn (dec. 8.) este tartottuk a tervezett SB klub első találkozóját. Egész sokan összegyűltünk és bár alkotni nem igazán sikerült, a hangulat azért nagyon jó volt. Már várom a januárit!
Másnap nagyon nem volt kedvem dolgozni menni, egész reggel azon nyafogtam Palinak, hogy a munka miatt nem jut időm rendesen felkészülni a karácsonyra, elkészíteni az ajándékokat, feldíszíteni a lakást, meg úgy egyáltalán elméléyülni a várakozásban. A jobb oldal erről az érzésről szól.

10-én Ali E. javaslatára írtam én is egy levelet a Jézuskának (bár ő amerikai szokás szerint Mikulást javasolt, de mi mindig a Jézuskától kértük az ajándékot). Szóval ebben áttekintettem az elmúlt egy évet és kívánságot, várakozásokat fogalmaztam meg a jövő évre.)

Egyik nap felpróbáltuk Palival a Mikulás-sapkát és a rénszarva agancsot, amiben hétfőn fotózkodni készülünk a karácsonyi lapokhoz. Erre Pali felkapta a gitárt és elkezdett bohóckodni, én meg persze rohantam a gépért. Ez az oldal egyszerűen csak erről szól. A Jingle Bell Rock (utólag jöttem rá, hogy nincs a végén -s) és a Rocking Around the Christmas Tree között nagyon filóztam, végül a rövidebb győzött.

A tegnapi oldal ma reggel készült el, gyerekkori karácsonyi emlékeket szedtem össze benne. Érdekes volt utólag visszagondolni, mennyi munkája lehetett anyukámnak abban, hogy ennyire varázslatos, lenyűgöző időszaknak éljük meg a karácsonyt. Így utólag is nagyon hálás vagyok neki ezért! Köszönöm.

1 megjegyzés:

Szunyo írta...

:)) Kedvencem a gitáros oldal. :P :D