2008. december 7., vasárnap

Long time no see

Igen rég jártam erre. :( Az élet továbbra is sűrűn zajlik körülöttem, én meg néha csak sodródom az árral. Az új élet első egy hónapos "alkotói válsága" után viszont egész jól visszataláltam önmagamhoz. Mielőtt rátérnénk a scrapper életre, be kell tartanom a 1,5 hónappal ezelőtt tett ígéretemet.

Szóval Haluci. :D Nem csak egyszerűen kapott egy normális akváriumot, hanem tényleg berendeztünk neki egy kis hal-villát 54 literen. Kapott két társat is Ficánka, a pirossapkás és Hawky (a kissé beteges) fekete teleszkópszemű aranyhal személyében. Bár többen is figyelmeztettek, hogy ezt a helyet is kinövik hamarosan, azért a hozzértők szerint jó egy évig még boldogan ellesznek itt is. Nagyon kis vicces állatok egyébként, főleg Haluci, aki rengeteget nőtt és az akvárium vagánya lett. Semmitől nem ijed meg, sőt, mindenre kíváncsian ráveti magát (többek között a kezemre is). Na meg Ficánkának ő a példaképe. Mindig utánozza amit Halucitól lát (pl. a levegőztető buborékaiban való jacuzzizást. ;) Tehát a képek:Haluci és Ficánka
Hawky, amikor még megvolt a farka

És miután a többiek lezabálták szegénynek... állítólag túlfűtöttem az akváriumot és ívni készültek. Azóta kivettem a fűtőt, és úgy tűnik, szent a béke. Remélem, hamarosan visszanő neki. :)

Tehát mi zajlott eközben scrapbook fronton? Átestünk az őszi fotózáson. Remélem, ebből sikerül egy rendszeres hagyományt teremteni, a tavalyiak és az ideiek is nagyon tetszettek. Született belőle egy oldal:
A fő inspirációt Emily Falconbridge adta a CK novemberi számában megjelent oldalával. Teljesen odavoltam, hogy milyen vicces leveleket készített a Cat's Eye tintapárnákkal. Sose jutott volna eszembe róluk... Emellett a tépett karton ötletét Timcsócától lestem el, illetve felhasználtam Hana leveles és Juca kapcsos zárójeles komment dobozát is. Köszönöm lányok!

A Mátrában készült képekből született egy minialbum is. Szinte minden egy Erikától tavaly kapott mini készletből származik (sajnos a márkáját elfelejtettem), plusz néhány bélyegző és egy makkocska Hanától. :)

Egyik hétvégén Orsi is itt járt Pesten és megbeszéltük, hogy találkozunk. Reggel kimentünk a bolhapiacra a Pecsába, majd Pali javaslatára egy "laza kétórás sétára" indultunk a budai hegyekbe a munkatársaival. Persze végül a Rám-szakadékban és Dobogókőn kötöttünk ki, durván hat órát gyalogoltunk (reggeltől sötétedésig) és nyakig koszosak, meg persze jó fáradtak voltunk. De utólag visszagondolva nagyon klassz volt, nem bánom, hogy ott voltunk. Az erről készült, szintén CK, J. Sprague ihletésű, oldal a következő:
Felhasznált anyagok: Őszi falevelek és Egy veréb élete készlet a scrap.hu-ról, Basic Grey betűmatrica és Fiskars betűsablon, Lidl leveles lyukasztó

Közben átestünk egy "Lila-mánián" a Hobbyművész jóvoltából. Ezek az új Colours Unlimited kiegészítők őrületesek! Én egy 1993-as nyári fotómat örökítettem meg, azt hiszem, a ruha és a kakaó tökéletesen passzol a színskálába.
Felhasznált anyagok: Bazzill karton, átlátszó hődomborító por és Colour Unlimited lila papírok, szalagok és kiegészítők a Hobbymávészből

Közben Orsi megint Pesten járt, ezúttal csak a mi kedvünkért. :) Az egész szombatot csajos napnak neveztük ki, Eszterrel és Orsival dumálgattunk, jártuk a várost, shoppingoltunk és végre eljutottunk a Sugar Shop!-ba. Állat volt! Mennyire jó fotós környezet van ott. Nem csak a sütik dizájnosak, hanem a környezet is. És azért az a levendulás süti, amit ettem, nem volt semmi. Nyammmi. :)
Felhasznált anyagok: Bazzill karton, Tesco gyöngyházas hákó, Scenic Route és Basic Grey karton betűk, Pébeo akrilfesték, KI Memories Pop Culture papírok és díszek, Love, Elsie Noé textil papír
Most pedig karácsonyi lázban égek. Ennek jegyében elkészült egy karácsonyi ajándék, scrappes óra formájában, illetve egy karácsonyi oldal is.

Felhasznált anyagok: Órás készlet a scrap.hu-ról (Cosmo Cricket Fleuriste papírok és karton virágok)

Felhasznált anyagok: Scrap.hu Ünnepi készlet (KI Memories Festive kollekció, Bazzill karton)

Az hiszem, egyelőre ennyi. Pedig a folyamatban levő December Daily, vagy Szilvis fordításban December napról napra, albumomról még szó sem esett. Na, majd legközelebb. ;)

4 megjegyzés:

BoBo írta...

Gratulálok a kibővült családhoz:-)
Nálunk sajnos Jalos elúszott a nagy tengerre. Szép kort ért meg.
A képeket pedig nagyon jó így együtt látni.

Franci írta...

de jó volt ezt végignézni, végigolvasni!!! :)

Mónika írta...

Háát, körülötted aztán tényleg zajlik az élet.
Irigykedek is kicsit
otthonülősállamvizsgárakészülőskétgyerkőcösanyukaként.
Csak így tovább.
Szuperek az oldalak és tuti az akvárium, persze a lakókkal együtt.

Névtelen írta...

Pedig én már nagyon várom a karácsonyi albumod! A híre már elért hozzám. :D
Üdv: Noé