2008. január 27., vasárnap

Vicces kis időpocsékolás

Hehe, bár így lenne:



Na és ezek??? ;)



Azért látszik, hogy testvérek vagyuk: Karen Mulder mindkettőnknél befigyelt.



ITT lehet kipróbálni... ;)

2008. január 26., szombat

Ajándék digi régről

Ez az oldal még szeptemberben készült egy barátnőm kérésére. A barátjával mindketten elutaztak külföldre, csak más országba és ez volt a búcsúajándék. A végén nagyon jól nézett ki, mert egy barna keretbe tettük, de a kinyomtatott oldal még kapott egy kékeszöld, tengerre emlékeztető batikolt csomagolópapírt is alátétnek. Sajnos azóta szétváltak útjaik, ezért is merem csak most feltenni az oldalt.

Felhasznált anyagok: papírok - Michelle Coleman, szöveg és elrendezés - K. Pertiet, keret - ksharonk, doodle - ScrapbookScribbles

2008. január 24., csütörtök

2008. január 17., csütörtök

IKEA pohár új köntösben

A héten sikerült végre megvalósítanom egy rég tervezett projektet. Ezt a dupla falú műanyag IKEA poharat már vagy egy éve vettem, azóta várta a polcomon, hogy új palástot kapjon.
A Google segítségével több Photoshop sablont is találtam a "Starbucks Memory Thumbler" kulcsszóra. Vigyázni kell, mivel a Starbucks több méretben is gyárt ilyen poharakat, vagyis nem mindegyik lesz megfelelő az IKEA-s változathoz.
Ha megtaláltuk a megfelelő méretű sablont, akkor már csak el kell készíteni az új betétet egy képszerkesztőben, mintha egy digitális scrapbook oldalt készítenék. Először vagányabb narancs-fekete kombinációra gondoltam, de mivel semmi jó nem sült ki belőle, így egy hirtelen ötlettől vezérelve áttértem a vintage stílusra.
Íme az eredmény:

2008. január 13., vasárnap

Karácsony januárban

Hétfőn végre megérkezett a csomagom a 2Peas-től, ami eredetileg a szüleim karácsonyi ajándéka lett volna. Vagyis még így is az, sőt, határozottan jó érzés, hogy januárra is jutott a karácsonyból. :D Ezek voltak benne:

Egy rövid felsorolás, hátha valamit nem lehet rendesen látni:
  • Rengeteg Love, Elsie, főleg Jack+Abby, ami a kedvenc kollekcióm. Az a hátsó egy teljes készlet, két textil papírral, két domború alapkartonnal és hat kétoldalas papírral, plusz két ív epoxy matricával. :) Meg még pár chipboard keret és gombok.
  • Egy csomag bővítő tasak az egyik albumomba. Ez 500 forint volt, itthon 2200 forint körül lenne.
  • Persze a Basic Grey-ről sem feledkeztem meg teljesen. ;) Kaparós matricák, chipboard betűk.
  • Egy nagy csomag Bazzil karton, 16 féle szín, mindegyikből két ív.
  • Két akril bélyegző. Ezeket imádom, már csak azért is, mert végtelen sokszor használhatók a legtöbb sb kiegészítővel ellentétben...
  • A többi pedig: kommentár kártyák, díszes végű gémkapcsok, különböző formára vágott kartonok és egy Marah Johnson overlay.
Csak lenne végre időm és lehetőségem egy kis szkreppelésre!

2008. január 12., szombat

Blog Encyclopaedia - B

Következzen a B betű:

Baba: Anyukám beceneve, egész pici korában ragadt rá, mikor nagymamám úgy öltöztette, mint egy játékbabát. Szerintem roppant aranyos név. A nagybátyáim és a nagyszüleim a mai napig így hívják.
Barátok: Pécsett az első évben nagyon jó kis társaságunk jött össze a koliban. Rengeteget buliztunk, sok programot szerveztünk együtt. Sajnos azóta sokan már végeztek, tavaly pedig többen is kiköltöztek, vagy különböző okokból megszakadt velük a barátság. Ennek ellenére nagyon szívesen emlékszem vissza azokra az időkre. Ezen az oldalon található képek még 2004-ben születtek, azóta egyesekkel bővült, másokkal csökkent a csapat létszáma.

Blokk: Az egyetem öt éve alatt végig koliban laktam, ráadásul ugyanabban. Itt blokkos rendszer van, egy szobában három ember, három szoba egy blokk. A blokknak van egy közös előtere szekrényekkel és egy fürdővel. Mindig itt zajlik az élet: itt eszünk, itt bulizunk, itt tanulunk. Szintén egy 2004-es kép (úgy látszik, rámtört a nosztalgia), ami hűen tükrözi a blokkéletet. A rumli is általános, de legalább vállalom :)

2008. január 9., szerda

2008-as naptár

Ez az első sk naptáram, ami digitális formában készült. Pálesz karácsonyi ajándéka volt, ezért csak most kerülhetett ki a blogra.
Minden oldalhoz Ksharonk templatejeit használtam, mivel csak két napom volt az elkészítésére. Úgy döntöttem, hogy nem az adott évszakhoz tartozó képeket használom fel, hanem a naptárnak egy saját témája lesz, a 2006-os franciaországi nyarunk. Pali kint dolgozott egy évig és a nyarat én is kint töltöttem vele. Sokat utaztunk, bejártuk Bretagnet és a Loire-Atlanti régiót. A hónapok egy-egy kirándulás emlékét őrzik időrendi sorrendben. Év végén pedig csak le kell vágni róla a hónapokat és kész egy minialbum ;)
Az oldalak aljára illesztettem photoshopban a naptár részt, majd fotópapírra kinyomtattam a kész képeket és fotóstúdióban lespiráloztattam.
A teljes oldalak így néztek ki:

Az egyes hónapok képei pedig így:

2008. január 7., hétfő

Blog Encyclopaedia Challenge - A

A pickleberrypop fórumán indítottak egy Blog Encyclopaedia Challenge-t. A kihívás abból áll, hogy végig kell venni az ABC betűit és megírni a saját enciklopédiánkat, felsorolni az adott betűvel kezdődő szavakat, amik fontosak nekünk és persze ki is kell fejteni a kötődés okát. Semmilyen egyéb kötöttség nincs (pl. időbeli rendszeresség, vagy egy betűhöz kapcsolandó szavak száma). Az egésznek a célja csak az, hogy a blogok olvasói és a scrapbookerek jobban megismerhessék egymást. Remélem, a hazai bloggerek közül is csatlakoznak majd páran! (Meg persze azt is, hogy lesz türelmem végig is csinálni ezt a kihívást ;) )

Akkor rögtön itt az A betű:
Alvás: gyerekkoromban híresen rossz alvó voltam, de ez mára megváltozott. Bárhol képes vagyok elaludni: buszon, vonaton, kocsiban stb. De azért Palival összebújba esik legjobban az alvás, ja és persze tanulás közben/helyett, ahogy az az alábbi képen is látható. (Mellesleg itt úgy sikerült elaludnunk, hogy közben sült a krumpli a konyhában. Mire felébredtünk, már csak elszenesedett csonkok maradtak belőle. Még jó, hogy a koliban 10 perc után automatikusan lekapcsol a tűzhely) :D



Anya: Aki a legfontosabb minden ember életében. Jó tudni, hogy van egy ember a világon, akire mindig számíthatok, aki hisz bennem és büszke rám és aki bármikor tűzbe menne értem.

Apa: Nagyon szeretem a családomat, így természetesen apukámat is. Állítólag nagyon hasonlítunk kívül-belül egyaránt, ami nem kis büszkeséggel tölt el.

Love story

Pécs felé a vonaton körvonalazódni kezdett bennem egy új oldal. Pálesszal karácsonykor jöttünk össze négy éve és lassan homályosodni kezdenek az emlékeim, milyen is volt mielőtt járni kezdtünk és hogyan alakult a mi kis szerelmi történetünk. A képválasztás egyértelműnek tűnt, egy négy évvel ezelőtti fotó, ami koliban készült, vizsgaidőszakban. Valahogy nagyon szívesen emlékszem vissza ezekre az időkre, mert bár sokat kellett tanulnom, de mégis megkönnyítette az egészet a friss szerelem élménye :) Mivel ez az oldal igen sok kommentárt igényelt, így eleget törtem a fejem, milyen is legyen az elrendezés. Aztán ma véletlenül rátaláltam az oscraps.com új kihívására, ami pont arról szólt, hogy mesélj el egy hosszú történetet, légy őszinte, írj jó hosszú mesét, mindez egy egyszerű sablonnal támogatva.
Mivel a szöveg elég személyes, kicsit elhomályosítottam. Íme az eredmény:

Felhasznált anyagok: sablon - taylormade journaling challenge, krétázott keret -NRJ, minden más - ksharonk design.

2008. január 4., péntek

Breaking News!

Fontos hír!

Sajnos a scrap.hu oldal szervere ismeretlen okokból leállt, így az oldal pillanatnyilag nem elérhető. Mivel Imi és Erika, az oldal üzemeltetői jelenleg nem érik el a szervert, így a javításra kicsit várni kell. Sajnos ezek még gyerekbetegségek, reméljük, hamarosan megoldódik a probléma és később már gördülékenyen működik minden.

Addig is türelmeteket kérjük.

2008. január 3., csütörtök

BÚÉK

Boldog 2008-at mindenkinek! Egy gyors beszámoló a tavalyi év végéről és az idei kezdetéről, ami igen sűrűre sikeredett:
A karácsonyt megelőző hétvégén elmentünk a családdal Bécsbe az adventi vásár utolsó napjaira. Imádom ezt a várost, fantasztikus! Elmentünk a Schönbrunnba, a Rathausplatzra és a Mária Terézia térre is, mindenhol kézműves standok, csodás portékák. Persze megvolt a kötelező forraltbor, pörköltmandula, nugát és sajtos-tejfölös sült burgonya. Nyammm.

Hazafelé beugrottunk a HobbyMűvészbe, hogy levásároljam a maradék utalványomat, hiszen dec. 31-ig voltak érvényesek. Persze anya és Lilla is besegítettek az elköltésébe, de az oroszlánrész nekem jutott.
A karácsonyt Zsóryban töltöttük, három nyugis nap olvasgatással, filmnézéssel, sok-sok mézeskaláccsal és egyéb finomsággal és persze együtt a családdal (Internet nélkül, ami kicsit furcsa volt). Ez volt az első karácsonyom az egyetemi évek során, amikor nem kellett tanulnom, sőt a két ünnep között sem volt egy vizsgám se!
Egy kis digi a hangulat kedvéért:
(Az oldalon minden Jen Wilson Design)

27-én Pálesz is megérkezett, együtt mentünk Patrihoz, a keresztlányomhoz utó-karácsonyra. Még mindig imádnivaló a kiscsaj. Sajnos most elfelejtettem fényképezőt vinni, pedig jó lett volna. Gyerek laptopot és sminkkészletet vettünk neki, amin viccelődtem is: "hova tartanak ezek a mai fiatalok, nekem 23 évesen sincs egyik se, neki pedig már három évesen is kijár":) Az aktuális dumája az "apa kis kalandjai" volt, ami a félreérthetőség ellenére a különböző állatkák kis kalandjairól szóló mesék mintájára született :D De Pálesz azért boldogan idézgeti.

28-án irány Pécs Palival és Lillával együtt: Kispál 20 éves szülinapi koncert. A buli fergeteges volt, 3,5 órán át játszottak. Volt gitársorsolás, Animás Juci, összes régi tag, CSÍK zenekar közreműködése, régi felvételek a kivetítőn... A tömegtől eltekintve tökéletes volt a buli.
Másnap korán indultunk vissza Pestre. Izgatottan vártam az első nagy találkozást Erikával és Gigivel. Nagyon jó volt végre személyesen is beszélni és persze nem csak "szakmai" témákról beszélgettünk. A nap sztárja persze Erikáék kisfia, Áron volt. Tüneményes!
30-án Pali nagyszüleinél volt utó-karácsony, plusz megkaptam Pali fő ajándékát is, egy KI Memories Pop Culture termékekből álló scrapbook csomagocskát. Itt egy kép ízelítőnek, remélem, hamarosan már kész oldalakkal is demonstrálhatom ;)
31-én indult a nagy szilveszteri buli, amit Pálesz albérletében tartottunk. Voltunk vagy 35-en, szinte mindenki ott volt, aki számít, hangulat a tetőfokon. És csodák csodájára úgy tűnik, a bevásárlásból sem felejtettünk ki semmit. Habár virslit már csak éjjel-nappaliban tudtunk venni, négyszeres áron, két kiló kenyér pedig eltűnt a buli közben és csak reggel került elő, de ettől eltekintve határozottan jó volt a szervezésünk ;)
(Ez a visszaszámlálás pillanata. Csak a személyiségi jogok védelme miatt tettem fel ilyen béna képet, na meg a tömeg bemutatásáért, bocsi!)

Az új év első napja persze takarítással indult, nem semmi meló volt eltűntetni a romokat, de szerencsére akadt segítség. Utána megnéztünk egy jó filmet, bekajáltunk lencselevesből, majd elmentünk moziba és megnéztük a Macskafogó 2-t. Végül pedig megvacsoráztunk a Nagymama Palacsintázójában és persze hazasétáltunk a gyönyörű, óriás pelyhű hóesésben. Ha igaz, hogy azt csinálod majd egész évben, amit az új év első napján, akkor 2008 nagyon jónak ígérkezik! ;)

Másodikán pedig eljött a várva várt scrapbook találkozó! Nagyon jól sikerült, az utolsó buszig maradtam, fél tizenegyre értem haza... Beszámolót a scrap.hu-n olvashattok hamarosan, addig nem lövöm le a poént. Remélem, tényleg sikerül máskor is találkoznunk és még többen leszünk majd! Volt sok újság/könyv/album/naptár-nézegetés, közös oldalkészítés, egy újfajta staféta élőben, beszélgetés, pizzázás stb-stb.
Ez az egyik oldalam, ami az összejövetelen készült. Régi karácsony, a kommentár és az évszám még anyukámra vár, ezért nincs kitöltve a címke. Bocsánat a rossz minőségű fényképért, a scannerem Pécsett van...
(Felhasznált anyagok: betűk - AC Thickers, szalag - Brico Store ;), csillagok - BasicGrey és Jolee's, papírok - BasicGrey, címke - IKEA)

És végül egy kis füles, hátha maradt valakinek pénze karácsony utánra is :D. Ma voltunk a Lidl-ben és vettünk pár akciós dolgot, ami jól jöhet a scrapbookozáshoz:
  • 400 forintért két darab ragasztószalagot, rolleres adagolón, 6-6 méter
  • klasszikus cégbélyegző ezer forintért, amin négy soros tetszőleges felirat, vagy dáum rakható ki (most úgyis divat az irodai stílus)
  • 1500-ért két nagy A4-es rendező mappát, 12 rekesszel, ami kiváló maradék papírok, vagy matricák, betűívek stb. rendszerezésére
  • illetve egy vágógépet 4500-ért. Igaz, van már egy olcsó görgős vágóm, de ez 2in1, egyszerre guillotinne-os és görgős, a legvastagabb papírt is elvágja és remek nagy mérőfelülete van. Csak tudnám, hova fogom tenni.
(A termékek sav és lignin mentességéért, minőségéért stb nem vállalok felelősséget. Mivel friss vétel, így nem volt még időm kipróbálni semmit belőle!)