2008. december 30., kedd

Karácsony képekben

Hogy ne csak prédikáljak és ígérgessek, idén igyekeztem minél több vállalható, átgondolt képet készíteni az ünnepek alatt. A kedvenceim egyúttal össze is foglalják az elmúlt napok történéseit.

A díszítés



A fa

Sötétebb

És fényben úszó

Közelebbről

A vacsora


Újabb makró

Portrék a fa alatt

Ketten...

Lillussal otthon

Az ajándékok

A sláger-ajándékkal a fa alatt

Scrappes csomagolás (bélyegzett, színezett ajándékkísérő, karton betűk folyékony tintával, vagy hődomborított pigment tintával színezve)

A fa alatt is voltak

A saját készítésűek:
Fülbevalók Lillának gyurmából, ötlet a Sugar Shopból

A klasszikus naptár, idén CD-tokban, sok példányban, ide-oda, Shabby Princess sablon alapján (ezzel mindig kifutok az időből)

Az óra anyáéknak

Pár téli kép, igaz, hó nélkül


Ez már Lilla érdeme

És ez is

Végül egy kis mézskalács a gazdasági válságra való tekintettel ($ ?)

2008. december 25., csütörtök

Boldog Karácsonyt!


Békés, boldog karácsonyt kívánok mindenkinek! Pihenjetek és alkossatok (vagy legalább fotózzatok) sokat az ünnepek alatt!

2008. december 15., hétfő

December napról napra 13.-14.

Folytatódik a December Daily album... csak tegnap este már nem volt erőm képeket csinálni és blogolni.


Szombaton nem sok érdekes történt, így a gép előtt ülés és a karácsonyi dalok hallgatása közben megfogalmazódott az ötlet: összeírom a tíz kedvenc karácsonyi dalomat. Érdekes módon csupa külföldi és slágeres dalok kerültek a listára. Remélem, ez idővel változni fog és én is felnövök az Ave Mariahoz és a Csendes Éjhez. :)

Vasárnap viszont már csupa ünnepi készülődésre valló dolgot csináltunk. Ezeket szedtem csokorba. Vettünk mandarint és datolyát a zöldségesnél, amik nálam tipikus karácsonyi gyümölcsnek számítanak, az IKEA-ban vettünk svéd forralt bort (bár itthon is készítünk hagyományos forralt bort, hetente többször is, ki akartuk próbálni a svéd változatot, a Glögg-öt), meg pár mézeskalács szívet (mézeskalács-függő vagyok. Mikor anya felhívott vasárnap reggel, hogy süt nekem mézeskalácsot és hétfőn küldi a tesómmal, akkor annyira beindult a fantáziám, hogy képtelen voltam egy napot várni a házi készítésre. Itthon meg esélytelen lenne, mert se sodrófám -Pali szerint ez nagy szerencse, hehe-, se nyújtódeszkám, se szaggatóformáim. Szóval mire hazaértünk volna, már mindet megettem. Nem is tudtam vacsorázni este...) Megvettük a fenyőfát is, ami egy teljesen spontán döntés volt. Ezért sajnos nem is volt nálam fényképező... bár a telefonommal készítettem pár fotót a válogatásról, de itthon ráébredtem, hogy nincs min kihúzni őket a gépre. Ezért sem került fotó a 14-i oldalhoz. Ezen kívül leellenőriztük az égősort és átnéztük a hónapok során összevásárolt díszeket (igen, én november eleje óta vadászom a díszeket, mivel ez az első saját karácsonyunk és egy darab sem volt itthon.) Ja és persze elmentünk Pali egyik barátjához kipróbálni a Wii-t. Ez lesz a közös karácsonyi ajándékunk (nem, nem növünk fel), amit használtan rendeltünk a Vateráról. Kicsit izgultunk, hogy minden rendben legyen vele, de szerencsére tökéletesen működik. Úgyhogy most eldugtuk magunk elől a szekrénybe, de már nagyon várom a szent estét. :DDD

Me este pedig elkészült 10 üdvözlőlap a munkatársaimnak. Azt hiszem, a 15-e csak holnap kerül be az albumba. :)

2008. december 13., szombat

December napról napra

Én is elkezdtem ám az Ali Edwards féle December Daily albumot, még december első hetében. De csak most sikerült magam úgy utolérni, hogy egy nap sem hiányzik. Ennek örömére feltöltöm végre őket a blogomra is. :)

Az album alapját és a borító ötletét is Eve Johnsontól vettem. Igyekszem kipróbálni a lazább, szabadabb, nem olyan kiszámított, átgondolt stílust is, ami többek között rá is jellemző. Hát lássuk:


December elsején megnéztük az új Nemzetiben a SÖR-t (Shakespeare Összes Röviden). Hát mit mondjak, igen egyedi, meghökkentő, fárasztó, de mégis élvezetes színházi élménnyel lettünk gazdagabbak. Kb. úgy kell elképzelni, mintha egy Monty Python filmben ülnénk két órát. Uhhhh.

Másodikán úgy dönöttünk, hogy visszatesszük Hawkyt a többiek közé a karanténból. Nem tűnt betegnek és reméltük, hogy nem fogják már bántani. Az első két nap sajnos elég sokat kergették, szerda este meg is ijedtem, hogy megették a többiek, de szerencsére előkerült. Mostmár jobban van, magához képest pedig határozottan aktív.
Harmadikán korizni voltam a Népligetben. Attól eltekintve, hogy estem egy nagyot, amitől napokig sajgott a tenyerem és a fenekem, teljesen jó volt. Főleg a melegszendvics és a forraltbor.

Negyedikén, ötödikén semmi érdekes nem történt, így ezek az oldalak a karácsonyi dekorációról, a tervezett terítékről szólnak. A bal oldali karácsonyfát anya csinálta nekünk a Praktika egyik cikke alapján.

Szombaton (egy nappal előre hozva) megünnepeltük apa 50. szülinapját. Nagyon jól sikerült a meglepetés buli (nem tudott semmiről!), volt meghatódás, jó hangulat, vicces torta. Mi kell még? :)

Hetedike vasárnapra esett, egyszerűen készítettem egy fotót az adventi koszorúnkról (szintén Praktika ötlet, szintén anya kivitelezte)

Hétfőn (dec. 8.) este tartottuk a tervezett SB klub első találkozóját. Egész sokan összegyűltünk és bár alkotni nem igazán sikerült, a hangulat azért nagyon jó volt. Már várom a januárit!
Másnap nagyon nem volt kedvem dolgozni menni, egész reggel azon nyafogtam Palinak, hogy a munka miatt nem jut időm rendesen felkészülni a karácsonyra, elkészíteni az ajándékokat, feldíszíteni a lakást, meg úgy egyáltalán elméléyülni a várakozásban. A jobb oldal erről az érzésről szól.

10-én Ali E. javaslatára írtam én is egy levelet a Jézuskának (bár ő amerikai szokás szerint Mikulást javasolt, de mi mindig a Jézuskától kértük az ajándékot). Szóval ebben áttekintettem az elmúlt egy évet és kívánságot, várakozásokat fogalmaztam meg a jövő évre.)

Egyik nap felpróbáltuk Palival a Mikulás-sapkát és a rénszarva agancsot, amiben hétfőn fotózkodni készülünk a karácsonyi lapokhoz. Erre Pali felkapta a gitárt és elkezdett bohóckodni, én meg persze rohantam a gépért. Ez az oldal egyszerűen csak erről szól. A Jingle Bell Rock (utólag jöttem rá, hogy nincs a végén -s) és a Rocking Around the Christmas Tree között nagyon filóztam, végül a rövidebb győzött.

A tegnapi oldal ma reggel készült el, gyerekkori karácsonyi emlékeket szedtem össze benne. Érdekes volt utólag visszagondolni, mennyi munkája lehetett anyukámnak abban, hogy ennyire varázslatos, lenyűgöző időszaknak éljük meg a karácsonyt. Így utólag is nagyon hálás vagyok neki ezért! Köszönöm.

2008. december 7., vasárnap

Long time no see

Igen rég jártam erre. :( Az élet továbbra is sűrűn zajlik körülöttem, én meg néha csak sodródom az árral. Az új élet első egy hónapos "alkotói válsága" után viszont egész jól visszataláltam önmagamhoz. Mielőtt rátérnénk a scrapper életre, be kell tartanom a 1,5 hónappal ezelőtt tett ígéretemet.

Szóval Haluci. :D Nem csak egyszerűen kapott egy normális akváriumot, hanem tényleg berendeztünk neki egy kis hal-villát 54 literen. Kapott két társat is Ficánka, a pirossapkás és Hawky (a kissé beteges) fekete teleszkópszemű aranyhal személyében. Bár többen is figyelmeztettek, hogy ezt a helyet is kinövik hamarosan, azért a hozzértők szerint jó egy évig még boldogan ellesznek itt is. Nagyon kis vicces állatok egyébként, főleg Haluci, aki rengeteget nőtt és az akvárium vagánya lett. Semmitől nem ijed meg, sőt, mindenre kíváncsian ráveti magát (többek között a kezemre is). Na meg Ficánkának ő a példaképe. Mindig utánozza amit Halucitól lát (pl. a levegőztető buborékaiban való jacuzzizást. ;) Tehát a képek:



Haluci és Ficánka
Hawky, amikor még megvolt a farka

És miután a többiek lezabálták szegénynek... állítólag túlfűtöttem az akváriumot és ívni készültek. Azóta kivettem a fűtőt, és úgy tűnik, szent a béke. Remélem, hamarosan visszanő neki. :)

Tehát mi zajlott eközben scrapbook fronton? Átestünk az őszi fotózáson. Remélem, ebből sikerül egy rendszeres hagyományt teremteni, a tavalyiak és az ideiek is nagyon tetszettek. Született belőle egy oldal:
A fő inspirációt Emily Falconbridge adta a CK novemberi számában megjelent oldalával. Teljesen odavoltam, hogy milyen vicces leveleket készített a Cat's Eye tintapárnákkal. Sose jutott volna eszembe róluk... Emellett a tépett karton ötletét Timcsócától lestem el, illetve felhasználtam Hana leveles és Juca kapcsos zárójeles komment dobozát is. Köszönöm lányok!

A Mátrában készült képekből született egy minialbum is. Szinte minden egy Erikától tavaly kapott mini készletből származik (sajnos a márkáját elfelejtettem), plusz néhány bélyegző és egy makkocska Hanától. :)

Egyik hétvégén Orsi is itt járt Pesten és megbeszéltük, hogy találkozunk. Reggel kimentünk a bolhapiacra a Pecsába, majd Pali javaslatára egy "laza kétórás sétára" indultunk a budai hegyekbe a munkatársaival. Persze végül a Rám-szakadékban és Dobogókőn kötöttünk ki, durván hat órát gyalogoltunk (reggeltől sötétedésig) és nyakig koszosak, meg persze jó fáradtak voltunk. De utólag visszagondolva nagyon klassz volt, nem bánom, hogy ott voltunk. Az erről készült, szintén CK, J. Sprague ihletésű, oldal a következő:
Felhasznált anyagok: Őszi falevelek és Egy veréb élete készlet a scrap.hu-ról, Basic Grey betűmatrica és Fiskars betűsablon, Lidl leveles lyukasztó

Közben átestünk egy "Lila-mánián" a Hobbyművész jóvoltából. Ezek az új Colours Unlimited kiegészítők őrületesek! Én egy 1993-as nyári fotómat örökítettem meg, azt hiszem, a ruha és a kakaó tökéletesen passzol a színskálába.
Felhasznált anyagok: Bazzill karton, átlátszó hődomborító por és Colour Unlimited lila papírok, szalagok és kiegészítők a Hobbymávészből

Közben Orsi megint Pesten járt, ezúttal csak a mi kedvünkért. :) Az egész szombatot csajos napnak neveztük ki, Eszterrel és Orsival dumálgattunk, jártuk a várost, shoppingoltunk és végre eljutottunk a Sugar Shop!-ba. Állat volt! Mennyire jó fotós környezet van ott. Nem csak a sütik dizájnosak, hanem a környezet is. És azért az a levendulás süti, amit ettem, nem volt semmi. Nyammmi. :)
Felhasznált anyagok: Bazzill karton, Tesco gyöngyházas hákó, Scenic Route és Basic Grey karton betűk, Pébeo akrilfesték, KI Memories Pop Culture papírok és díszek, Love, Elsie Noé textil papír
Most pedig karácsonyi lázban égek. Ennek jegyében elkészült egy karácsonyi ajándék, scrappes óra formájában, illetve egy karácsonyi oldal is.

Felhasznált anyagok: Órás készlet a scrap.hu-ról (Cosmo Cricket Fleuriste papírok és karton virágok)

Felhasznált anyagok: Scrap.hu Ünnepi készlet (KI Memories Festive kollekció, Bazzill karton)

Az hiszem, egyelőre ennyi. Pedig a folyamatban levő December Daily, vagy Szilvis fordításban December napról napra, albumomról még szó sem esett. Na, majd legközelebb. ;)